10 Kesäkuu 2015

Fiat Panda – monipuolinen Fiat -persoonallisuus nyt Suomessa

 

Fiat tuo monipuolisen Panda -malliston Suomen markkinoille. Panda on "pienisuuri" auto, jonka muunneltavuus ja monikäyttöisyys ovat luokassaan poikkeukselliset. Panda on myös saatavana nelivetoisena ja on silloin Suomen edullisin uusi nelivetoinen auto. Historiansa aikana Pandaa on myyty pitkälti yli 10 miljoonaa kappaletta.

 

Panda on tullut tunnetuksi käytännöllisyydestään ja tehokkaasta tilankäytöstään. Pieneksi autoksi Panda pystyy moneen. Esimerkiksi sen 400 kg:n vetokyky on kunnioitettava tämän kokoluokan autolle. Suomeen tuotavat mallit ovat kaikki 5-paikkaisia. Mallistoon kuuluu kaksi tyylikästä kaupunkiversiota, Easy ja Lounge sekä maasturiversiot 4x4 ja 4x4 Cross.

 

Panda - persoona isolla P:llä

Muotoilun merkitys Pandan monipuolisuudelle on keskeinen. Käytännöllisyyden lisäksi muotoilun arvo näkyy Pandan persoonallisessa ulkonäössä. Pyrkimyksenä on ollut luoda poikkeuksellinen suhde Pandan ja sen kuljettajan välille. Siinä on myös onnistuttu: Panda on säihkyvä persoona, jossa yhdistyy ajattomuus, laatu ja tyyli.

 

Sisätilat, käytännöllisyys ja muodot

Panda on 3,7 metriä pitkä, 1,64 m leveä ja korkea viiden hengen auto. Tavaratilan tilavuus on 225 litraa. Takaistuimet taitettuna tilavuus kasvaa 870 litraan. Säilytyslokeroita on useita ja istuinten säätömahdollisuudet ovat monipuoliset. Kaikki tämä italialaisen muotoilun parhaita perinteistä noudattaen, joissa yhdistyvät käytännöllisyys ja tyylikäs sekä välimerellisen pyöreähköt muodot. Tilavuus ja muunneltavuus tekevät Pandasta monikäyttöisen auton. Myös ulkopuoli puhuu välimerellistä muotokieltä erottaen Pandan kilpailijoistaan.

 

Tekniikka ja turvallisuus

Pandaan on saatavilla useita moottorivaihtoehtoja, kaikki bensiinikäyttöisiä: Easy ja Lounge - malleihin 69 hv manuaaliversio, Start&Stop Dualogic automaattivaihteistolla varustettu, 85 hevosvoimainen "päästöihme" (CO2 -päästöt vain 95 g/km) sekä Cross -mallin 90 hv Start&Stop. Turvallisuuteen on Pandassa kiinnitetty paljon huomiota. Keskeisiä turvallisuutta lisääviä vakiovarusteita ovat ajonhallintajärjestelmä sekä rengaspaineiden valvontajärjestelmä. Lisävarusteisiin kuuluu City Brake Control -nimeä kantava järjestelmä, joka ehkäisee alhaisilla nopeuksilla ja kaupunkiajossa törmäyksiä. 

 

Uusi Panda Cross

Panda Cross on kompakti, nelivetoinen ja täysiverinen SUV, jossa off-road -ominaisuudet ja - ajettavuus yhdistyvät näppärän city-auton ketteryyteen ja tyylikkyyteen. Se sopii ihmisille, jotka arvostavat sekä off-road -ominaisuuksia että kaupunkiautomaisuutta. Voimanlähteenä Panda Crossissa on Fiatin 90 hv TwinAir -moottori, jossa on vakiona Start&Stop-toiminto. Vakiovarusteisiin kuuluu Terrain Control -ajo-ohjelmanvalitsin, jolla auton ominaisuudet saadaan optimoitua erilaisiin ajotilanteisiin sopiviksi. Maskuliiniseksi muotoiltu etupuskuri tekee Cross -mallin ulkomuodosta tyylikkään.

 

Pandan historia

Panda on ollut markkinoilla vuodesta 1980, jolloin se ensiesiteltiin Geneven autonäyttelyssä. Neliveto-Panda ja kangaskatto-Panda tuotiin markkinoille alkuvuosina. Maagisen, miljoonan myydyn auton rajan Panda ylitti vuonna 1984. Vuonna 1986 esiteltiin ensimmäisen sukupolven toinen sarja, uusilla moottoreilla ja myös dieselvaihtoehdolla. Seuraavien kahden vuoden kuluessa Panda tuplasi taas myyntiinsä, yli kahteen miljoonaan autoon. Vuonna 1990 lanseerattiin ensimmäinen sähköllä toimiva Panda, Panda Elettra. Ensimmäisen sukupolven Pandaa valmistettiin vuoteen 2003 saakka, jolloin tuotiin markkinoille Pandan toinen sukupolvi. Seuraavana vuonna Panda valittiin Vuoden Autoksi ja siitä tuli eräänlainen alusta, jonka päälle Fiat kehitti kokonaisen tuoteperheen. Vuonna 2007 toisen sukupolven Pandan myynti ylitti miljoonan kappaleen rajan ja Pandoja yhteensä jo yli kuusi miljoonaa kappaletta. Kolmas sukupolvi lanseerattiin vuoden 2011 lopussa ja kaiken kaikkiaan Pandoja on myyty jo yli kymmenen miljoonaa kappaletta.

 

Fiat Suomessa

Fiatin Suomen maahantuontia on tämän vuoden alusta alkaen hoitanut tehtaan kokonaan omistama yhtiö, FCA Finland Oy. "Olemme tulleet Suomeen, koska haluamme rakentaa tänne pitkäjänteisesti jälleenmyynti- ja huoltoverkoston, joka palvelee kasvavaa asiakaskuntaamme" määrittelee FCA Finland Oy:n toimitusjohtaja Alessio Castelli. FCA Finland Oy toimii maahantuojana Fiat, Alfa Romeo ja Jeep -autoille sekä Fiat Professional -pakettiautoille.

 

Lisätietoja:

Tuote- ja viestintäpäällikkö Tomi Kari, puh. 040 768 7060, tomi.kari@fcagroup.com Viestintäjohtaja Bjarne Petersen, +45 2927 8832, bjarne.petersen@fcagroup.com

www.fiatpress.com / www.fiat.fi

Lehdistökuvia: http://www.fiatpress.com/gallery/detail/1454

Videomateriaalia voidaan ladata TÄÄLTÄ

Malli-, hinta- ja varustelutiedot liitteenä 

 

 

Uusimmat videot

Edistynyt haku

Etsi...

Mistä
Mihin
Etsi

Kuvat


Lataa

Asiaan liittyvät kuvat


Liitetiedostot