21 Toukokuu 2015

Uusi Fiat 500X alkukesällä Suomen markkinoille

 

Pariisin autonäyttelyssä lokakuussa esitelty Fiat 500 -perheen uusin jäsen nyt Suomessa. Fiat 500X on tilava crossover, jossa on sopivasti tilaa, paljon varusteluvaihtoehtoja ja italialaista muotoilua parhaimmillaan.


Kesän alussa myyntiin tuleva Fiat 500 -perheen kauan kaivattu uusin jäsen on saanut inspiraationsa legendaariselta "pikkuveljeltään", vuonna 1957 lanseeratulta Fiat 500:lta. 500X on kompakti yhdistelmä Fiat -malliston parhaista ominaisuuksia, kokonaan uudessa muodossa. Fiat 500X on tilava, tyylikäs, monipuolisesti varusteltu ja miellyttävä ajettava, aito X eli crossover.

 

Mallistoon kuuluu sekä tyylikäs kaksivetoinen kaupunkiversio että kaikkiin oloihin sopeutuva nelivetoinen vaihtoehto. Molemmat mallivaihtoehdot tarjoavat vertaansa vailla olevaa tilaa, mukavuutta, tyylikkyyttä ja ajamisen iloa. Matkustamo on ilmava, valoisa ja täynnä italialaisen muotoilun parhaiden perinteiden mukaisia sisustusratkaisuja ja käytännöllisiä säilytysratkaisuja.

 

"Odotuksemme tämän mallin kohdalla ovat poikkeuksellisen korkealla. Fiat 500 on ollut ikonimallimme jo kauan. On hienoa että saamme sen täydentäjäksi Suomen markkinoille juuri sopivan kokoisen, tilavan ja monipuolisen auton. 500X täyttää Suomen markkinoiden kasvavaa kysyntää tässä kokoluokassa. Olemme aidosti innoissamme kokonaispaketista, jossa yhdistyvät monipuoliset ominaisuudet, hyvä muotoilu, monipuoliset mallivaihtoehdot ja kilpailukykyinen hinnoittelu", toteaa Simo Rosvall Fiatin maahantuontiorganisaatiosta.

 

Tilavuutta ja uutta tekniikkaa

Fiat 500X on 4,25 metriä pitkä, 1,80 metriä leveä ja 1,60 metriä korkea. Se on selkeästi perhekokoluokan auto. Kompaktista ulkonäöstään huolimatta se on tilava ja käytännöllinen. Tavaratilan tilavuus on 350 litraa ja sitä voidaan kasvattaa useilla eri tavoilla, kääntämällä istuinten selkänojia eri tavoin. Matkustamon tilankäytössä ja muotoilussa näkyy italialainen muotoilu korkeana laatuna, mukavuutena ja turvallisuutena. Saatavilla on laaja valikoima turvavarusteita kuten kaistavahti, etutörmäysvaroitin ja kuolleen kulman varoitin.

 

Uusi 500X on varustettu ajotilan valitsimella (Drive Mood Selector), joka ohjaa moottorin, jarrujen, ohjauksen ja vaihdelaatikon toimintaa. Se sisältää kolme erilaista ajotilaa riippuen ajotavasta ja tieolosuhteista. "Auto" -ajotilan pehmeään ajamiseen, alhaiseen kulutukseen ja päästöihin. "Sport" - ajotilan suorituskyvyn maksimointiin ja kolmantena vaihtoehtona "All Weather" -ajotilan (City -mallissa) tai "Traction" -ajotilan (Offroad -mallissa), joka optimoi turvallisuusominaisuudet liukkaalla kelillä. 

 

Neliveto kytkeytyy päälle tarvittaessa ja kun nelivetoa ei tarvita on auto etuvetoinen, mikä alentaa polttoaineen kulutusta ja yhdessä 9-nopeuksisen automaattivaihteiston kanssa takaa parhaan mahdollisen ajomukavuuden. Uconnect -viihdejärjestelmään on koottu kaikki musiikki- ja viihdetoiminnot. Sitä ja navigaatiojärjestelmää ohjataan 5-tuumaisella näytöllä, johon voidaan lisäksi kytkeä useita erilaisia ulkoisia laitteita.

 

Paljon lisävarustevaihtoehtoja ja kilpailukykyinen hinnoittelu

Jo Popstar -varusteluun kuuluu vakiona esimerkiksi ilmastointi, 17-tuumaiset kevytmetallivanteet, vakionopeudensäädin, sähkötoimiset ikkunat edessä ja takana, lämmitetyt ja sähkösäätöiset peilit, sähkötoiminen seisontajarru, nahkapäällysteinen ohjauspyörä ja Uconnect -viihdejärjestelmä 5- tuumaisella kosketusnäytöllä.

 

Lounge ja Cross Plus -varusteluun kuuluu vakiovarusteiden lisäksi esimerkiksi 18-tuumaiset alumiinivanteet, Bi-Xenon -ajovalot, Uconnect integroidulla navigaattorilla, peruutustutka sekä automaattinen, kaksialueinen ilmastointi.

 

1.6 -litraisella 110 -hevosvoimaisella bensiinimoottorilla ja 5-nopeuksisella manuaalivaihteistolla varustetun 500X:n lähtöhinta on 19 991,28 euroa. Huippumalli, 500X 2.0 140 hv diesel, 9-nopeuksisella automaattivaihteistolla ja nelivedolla maksaa hieman alle 34 000 euroa.

 

Suomen jälleenmyyjät aloittavat 500X:n myynnin kesäkuussa.

 

Lisätietoja:

Tuote- ja viestintäpäällikkö Tomi Kari, puh. 040 768 7060, tomi.kari@fcagroup.com Viestintäjohtaja Bjarne Petersen, +45 2927 8832, bjarne.petersen@fcagroup.com

www.fiatpress.com
www.fiat.fi

Lehdistökuvia: http://www.fiatpress.com/gallery/detail/1454
Videomateriaalia voidaan ladata TÄÄLTÄ
Malli-, hinta- ja varustelutiedot liitteenä 

 

 

Uusimmat videot

Edistynyt haku

Etsi...

Mistä
Mihin
Etsi

Kuvat


Lataa

Asiaan liittyvät kuvat


Liitetiedostot